Bibliografia
Leszczyński W.: Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu, Technologia Żywności 1998, December, 328, 105.
2. Jeziórska K, Żakowska Z., Stolbińska H., Ratajska M., Zielonka M.: Polimery 2003, 48,211.
3. Kim M., Pometto III A L.: J. Food Protect. 1994, 57, 1007.
4. Szlezyngier W.: Tworzywa sztuczne, Tom 1., Rzeszów 1998.
5. Arvanitoyannis L, Psomiadou E., Biliaderis C. G.: StarchStarke 1997,49,306.
6. Golachowski A, Leszczyński W., Michalski A, Naumowicz H.: Pol. J. Food Nutr. Sci. 2001, 10/51, No. 3, 49.
7. Golachowski A, Leszczyński W.: Żywność 1997, 4, No. 13, 16.
8. Zięba T., Figiel A, Boruczkowska H.: "Mechanical properties of biodegradable films mad e by extrusion" , Proceedings of II Conference "Recycling of Synthetic Materials", Jesenik (Czech Republic), Septern ber 2000, p. 159.
9. Zięba T., Figiel A, Leszczyński W.: Acta Agrophys. 2002,77,179.
10. Sitkei G.: "Mechanics of Agricultural Materials" , Elsevier Applied Science 1986.
11. Figiel A, Zięba T.: Inżynieria Rolnicza 2001, o. 13, 140.
Google Scholar